Voor actuele informatie en handige tips kijk ook op onze facebook of instragram pagina.


Verhuizing

Vanaf 10 januari 2021 zitten wij voortaan op de Locatie Pelikaanstraat 51A te Badhoevedorp!

We zien jullie daar.

Lees meer

Verhuizen!

VERHUISBERICHT

Olivia Wulms Fysiotherapie gaat verhuizen !

Wij zullen met onze praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie niet meer op de Uiverstaat zitten, maar op een nieuwe locatie.

De komende periode nemen wij jullie dan ook graag mee tijdens onze verhuizing naar de nieuwe locatie.

Wij houden jullie op de hoogte wat ons nieuwe adres is!

Heb je een afspraak gepland staan eind maart of begin april? Dan word je ook per e-mail en door middel van een bericht in onze afspraken app op de hoogte gebracht van ons nieuwe adres.

Sommigen van jullie zijn hier al van op de hoogte gebracht in verband met een nieuwe afspraak.

Wij hebben onwijs veel zin om jullie te ontvangen op onze nieuwe locatie !

Groetjes van team Olivia Wulms Fysiotherapie

Lees meer

Veilig naar de fysiotherapeut!

Heel langzaam aan zijn wij de fysiotherapeutische behandelingen wat aan het opschalen. De afgelopen twee weken hebben fysiotherapeuten Olivia, Anouk en Karlijn al enkele cliënten behandeld die deze zorg heel hard nodig hadden. Wij zijn maar al te blij dat wij de pijnklachten dragelijker kunnen maken of kunnen verhelpen.

Veilig naar de fysiotherapeut kunnen gaan is natuurlijk ontzettend belangrijk. Om deze reden hanteren wij de komende tijd op de praktijk enkele (hygiëne)maatregelen. Hoe wij dit doen is te zien in het bovenstaande filmpje 🎦. Maar dit is ook terug te lezen op onze website, door snel te klikken op de link ⏩: https://oliviawulmsfysiotherapie.nl/corona

Om deze reden kan het zijn dat u ons de komende periode treft met: een mondkapje 😷, een bril 🥽, een speciale jas 🥼 en handschoenen 🧤.

Ervaart u (pijn)klachten aan het bewegingsstelsel (zoals de armen, de benen, de rug en de nek)? Neem dan snel telefonisch of per e-mail contact met ons op. Via een speciale triage, welke opgesteld is door het fysiotherapeutische genootschap, kan beoordeeld worden of een fysieke behandeling noodzakelijk is of niet.

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
☎️ 020 3581614
📧 olivia.wulms@gmail.com

#Coronavirus #COVID19 #fysiotherapie #manueletherapie #dryneedling #hygienemaatregelen #Badhoevedorp #OliviaWulmsFysiotherapie #OWfysiotherapie #maatregelen #noodzakelijkezorg

Lees meer

Langzaam opschalen

YES 🎉!!! Na lang wachten is het eindelijk weer zo ver: Fysiotherapeuten mogen langzaam aan de zorg voor patiënten weer wat gaan opschalen.

Het genootschap voor Fysiotherapeuten heeft een richtlijn gemaakt, waarin staat hoe wij te werk mogen gaan in deze bizarre tijd. Dit betekent voor u dat wij, wanneer u zich aanmeldt voor een afspraak, moeten bekijken of de zorg fysiek of online plaats vindt.

Inmiddels staat de telefoon nog net niet roodgloeiend ☎️! Graag vragen wij u om ons per e-mail te bereiken. 📩

Afgelopen week hebben fysio- en manueel therapeuten Olivia en Karlijn al hoognodige zorg geleverd aan enkele cliënten die dit hard nodig hadden. Dit was volledig volgens de richtlijn van het KNGF en het RIVM. 😷

https://nos.nl/…/2332335-fysiotherapeuten-kunnen-weer-meer-…

#fysiotherapie #manueletherapie #GOEDNIEUWS #open #COVID19 #coronavirus #Badhoevedorp #OliviaWulmsFysiotherapie #OWfysiotherapie #afspraakmaken #telefoonstaatroodgloeiend

Lees meer

Zit houding kinderen

Ouders met kinderen opgelet 👨‍👩‍👦‍👦!

Het is voor jullie kinderen ook belangrijk dat ze niet te lang in dezelfde houding zitten (of liggen). 🧎🏼‍♂️🧎🏻‍♀️
Het beste is om af te wisselen tussen verschillende houdingen. Laat de kinderen tussen het maken van schoolopdrachten regelmatig even spelen in de tuin (tikkertje🏃🏽, voetballen ⚽️, trampoline springen 🤸🏼‍♀️, etc.).

Probeer de kinderen tijdens het maken van schoolopdrachten goed te laten zitten. 🙇🏾‍♀️🙇🏻‍♂️

Weet je nou niet meer precies hoe je dat het beste kan instellen?
➡️ Bekijk dan snel onze vorige post over de juiste houding door op de onderstaande link te klikken.


Lees meer

Hardlopers warming up

Attentie alle hardlopers 🏃‍♀️!

Wat geweldig dat zo veel mensen toch hun conditie op peil houden door te gaan hardlopen.

De fysiotherapeuten van Olivia Wulms Fysiotherapie willen graag enkele tips met jou delen voor je van start gaat met hardlopen.

In het onderstaande filmpje presenteren wij jullie een warming-up oefening die wij aanraden!
De warming-up moet aan het volgende voldoen:
1️⃣Het moet ervoor zorgen dat je hartslag rustig wat omhoog gaat 💓.
2️⃣Het moet er ook voor zorgen dat je spieren geactiveerd en opgewarmd worden 💪.

Het voordeel van de onderstaande oefening is dat het je je balans, je rompstabiliteit en je beenspieren aanspreekt. Daarnaast zorgt deze oefening er ook nog eens voor dat je minder gevoelig bent voor hardloopblessures!

Ga je nou hardlopen dit weekend, vergeet deze oefening dan niet te doen 🏃‍♂️!

P.s. Ervaar je klachten tijdens het hardlopen aan spieren en/of gewrichten? Neem dan snel contact op met een van onze fysiotherapeuten door te bellen naar 020-3581614 of te mailen naar olivia.wulms@gmail.com.

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/548807872709649/

Lees meer

Ademhaling

Rustig blijven ademhalen 🌬.

Kom jij nog een beetje aan je ontspanning toe? Het valt vast niet mee om thuis te werken 💻, thuis te sporten 🏋️‍♂️ en misschien ook nog wel de kinderen thuis te vermaken 🤹‍♀️.

Om weer een beetje tot ontspanning te komen is het belangrijk om een paar keer per dag te focussen op je ademhaling. 🧘‍♀️

De voordelen van ademhalingsoefeningen zijn erg interessant! Zo zorgt het niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een betere focus, een betere slaap en een verbetering van je sportprestaties.

Neem er echt eventjes de tijd voor. Laat je partner en je kinderen mee doen. Ga rustig zitten 🧘‍♂️. Zet een wekkertje voor maximaal 5 minuten 🕐.

En onthoud: adem in en adem weer uit🌬

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/317786812522394/

Lees meer

Plank jezelf FIT

Plank jezelf FIT 🤸‍♀️!

Weet je nog hoe belangrijk bewegen is? Juist ook in deze tijd, waarin wij allemaal te maken hebben met het coronavirus 🦠.

Vandaag staat planken op het programma.
Net als de vorige oefening, heeft de plank ook vele voordelen. Zo train je er bijna je hele lichaam mee, helpt het om verschillende blessures te voorkomen en verbeter je wederom je houding.

In het onderstaande filmpje laten wij de twee basisoefeningen van de plank zien. Eentje op de knieën, deze is minder zwaar. De andere oefening is steunend op de tenen.

Zijn beide variatie wel erg makkelijk? Stuur dan snel een e-mail naar olivia.wulms@gmail.com 📨, dan ontvang je een set moeilijkere plankvariaties.

Zet hem op 🤩!

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/229007901492917/

Lees meer

Blijf in beweging

Blijf in beweging, door middel van de SQUAT 🏋️‍♂️!

Afgelopen maandag hebben wij een afbeelding online gezet, waarin het belang van bewegen werd uitgelegd.
Vandaag beginnen wij met oefening nummer 1️⃣: SQUAT.

De squat heeft vele voordelen, waaronder het versterken van de core-, bil- en beenspieren. Daarnaast is het een goede warming-up voor hardlopen, verbeterd het je houding en je conditie 💪.

Is deze variant nou te makkelijk?
Neem dan extra gewicht in de handen (zet je kind op je nek of vul een rugzak met aardappelen).
OF
Zak rustig naar beneden, spring omhoog en land weer in een squat.

Succes met oefenen 🏋️‍♀️!

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/220857469125973/

Lees meer

Voeding en leefstijl

Wil jij ook graag in deze tijd persoonlijke adviezen over voeding en leefstijl? 🥝

➡️ Volg dan snel www.dedieetpraktijk.nl/ !

Wekelijks worden handige tips gedeeld die voor iedereen interessant zijn. Ook kan Annemarie jou gewoon begeleiden in deze periode, zij doet namelijk ook aan video- en telefonische consulten 📳 🎦!

Annemarie is gespecialiseerd in prikkelbare darm, intoleranties, allergieën, diabetes, COPD, overgewicht én ondergewicht, hart- en vaatziekten, bijnieruitpitting en hormoonproblematiek.

Druk snel op de “Vind ik leuk” knop om de handige tips van De Dieetpraktijk direct op jouw tijdlijn te zien! 👩🏽‍💻👨🏼‍💻

Lees meer

Blijf Bewegen

BELANGRIJK NIEUWS: Blijf (thuis) in beweging 🏃🏾🤸🏼‍♀️!

Als fysiotherapeuten merken wij al snel dat men verzuimt op het in beweging blijven. Logisch, want sportclubs zijn natuurlijk dicht en uit voorzorg worden de boodschappen thuisbezorgd.

In de onderstaande afbeelding staan enkele goede en bruikbare tips voor jou op een rijtje.

De komende week delen wij graag enkele tips met jou, over hoe je fit kan blijven ten tijden van het coronavirus 🦠.
Zo zullen wij een geweldige tip delen waar je het beste voedingsadviezen kunt vragen 🍎🥦, maar natuurlijk ook weer enkele oefeningen 🏋🏻‍♂️🧘🏼‍♀️zoals je van ons gewend bent.

Blijf gezond 🍀

Lees meer

McKenzie Extensie Buiklig 3

Goedemorgen!


Wij hopen dat de onderrugklachten inmiddels verminderd zijn.

Is dit bij jou nou net niet het geval? Kijk dan snel naar de onderstaande oefening!


In deze oefening maken wij gebruik van een handdoek. Door de handdoek in de onderrug te plaatsen, kan deze voor meer druk zorgen. Dit kan net het laatste zetje geven om de onderrugklachten te verminderen.


Mocht je nog vragen hebben of tips willen ontvangen om met jouw onderrugklachten om te gaan? Neem dan snel contact met een van onze fysio- en manueeltherapeuten op. Ook via een video- of telefonisch consult kunnen zij jou helpen om de rugklachten te behandelen! Dit kan je doen door te bellen naar 020-3581614 of door een e-mail te sturen naar olivia.wulms@gmail.com.

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/1011381729258137/


Lees meer

McKenzie Extensie in buiklig 1

Goedemiddag harde (thuis)werkers!

Inmiddels hebben jullie alweer een tijdje achter de computer gezeten of een langere tijd achter elkaar gestaan. En... gaf de McKenzie Extensie in stand al enige verlichting? JA?! Dan is de volgende oefening echt een aanrader!

Zoals wij vanochtend vertelden verlichten de McKenzie Extensie oefeningen vaak onderrugklachten. Deze onderrugklachten kunnen opgelopen worden door te lang (verkeerd) zitten of erg lang achtereen te staan.


Goed nieuws wanneer deze oefening jouw rugklachten nog meer verlicht: vanavond plaatsen wij namelijk nog een variatie op deze McKenzie Extensie oefening in buiklig!


Verlicht de opstrekking de rugklachten nou niet en geeft deze jou meer klachten? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar olivia.wulms@gmail.com, dan sturen onze fysiotherapeuten jou een set alternatieve McKenzie oefeningen.

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/2562772730715411/


Lees meer

McKenzie Extensie in buiklig 2

Voor velen van onze volgers zit de werkdag er waarschijnlijk al op. En hoe voelt de onderrug? Hebben de vorige twee oefeningen geholpen de klachten in enige mate te verminderen?


De volgende oefening verlicht de onderrugklachten nog meer dan de twee voorgaande oefeningen.


Heb je onze vorige video's gemist? Scroll dan snel op onze facebookpagina om de eerste en de tweede video terug te kijken. Deze oefeningen zijn belangrijk om eerst te doen. Geven die twee oefeningen namelijk al volledige verlichting van de klachten, dan hoef je deze oefening helemaal niet meer uit te voeren!


Let op: morgenochtend posten wij de laatste video van de McKenzie Extensie serie! Kijk jij dan weer mee?

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/243291080053208/


Lees meer

McKenzie Extensie in stand

Ben jij ook genoodzaakt om thuis te werken door het coronavirus? Of sta je de hele dag in verband met je werk?
Doordat de werkplek niet goed ingesteld is of door het lange staan, kan je sneller klachten in de onderrug ervaren.

De McKensie Extensie oefeningen zijn goede oefeningen voor het verminderen van onderrugklachten. Het is belangrijk dat deze oefeningen de onderrugklachten direct verminderen.


Deze eerste variant is erg makkelijk uit te voeren!


Geeft deze oefening nou verlichting van de onderrugklachten? Vanmiddag posten wij de volgende variant van de McKenzie Extensie oefening!

www.facebook.com/oliviawulmsfysiotherapie/videos/167863344265424/


Lees meer

Bereikbaarheid praktijk ☎️

Blijf niet te lang rond lopen (of zitten natuurlijk 🪑) met je lichamelijke klachten. Wij zijn online open en je kan gewoon een afspraak maken. De komende periode zal dit telefonisch of via een videoconsult plaatsvinden. Stel dus gerust je vraag door te bellen naar 020-358 1614 of door een e-mail te sturen naar olivia.wulms@gmail.com 📩!

Lees meer

Thuiswerken

Speciaal een bericht voor alle thuiswerkers 💻! Wil jij ook graag RSI-klachten voorkomen?

De therapeuten van Olivia Wulms Fysiotherapie hebben een flow-chart gemaakt voor degene die thuiswerken. Natuurlijk kunnen deze tips ook gebruikt worden wanneer je wel nog naar kantoor moet gaan.

Heb jij al een foto van jouw thuiswerkplek met ons gedeeld? 📸 Zo niet? Dit kan nog steeds! Mail snel jouw foto naar olivia.wulms@gmail.com. Onze therapeuten zullen dan kritisch kijken naar jouw ingestelde werkplek. Ook zullen de therapeuten jou de nodige adviezen geven om de werkplek thuis te optimaliseren.

Vorige week deelden wij ook al een goede oefening die iedereen thuis kan doen vóór, tijdens of na werk, om zo klachten aan de nek en schouders te voorkomen.

Blijf Olivia Wulms Fysiotherapie volgen om meer inspiratie op te doen voor oefeningen die iedereen thuis kan gaan doen!🏋️‍♀️🏋️‍♂️

Lees meer

PRATIJKUPDATE CORONA

Olivia Wulms Fysiotherapie heeft naar aanleiding van de persconferentie en het advies van onze beroepsgroep (KNGF) besloten om tijdelijk de (fysieke) behandelingen stop te zetten.

Het was een zeer moeilijke beslissing, maar naar ons idee wel de juiste beslissing. Gezondheid en welzijn staat voorop!

Wat houdt dit besluit precies in voor uw behandeling?
De huidige behandelingen kunnen worden omgezet naar een video- of telefonisch consult. Het videoconsult zal plaats vinden via een AVG veilige vorm en op afspraak. Dit geldt ook voor de telefonische consulten.

Uw fysiotherapeut zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om samen met u te bespreken of het nodig is om de afspraak om te zetten in een telefonisch- of videoconsult.

Wij houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen en hopen u snel in goede gezondheid weer op de praktijk te zien! Bedankt voor uw begrip.

Namens het Olivia Wulms Fysiotherapie team (Olivia, Karlijn en Anouk)

Lees meer

Praktijk update!

Olivia Wulms Fysiotherapie houdt zich aan de voorschriften en de gegeven adviezen vanuit de overheid en het RIVM. De praktijk is gespitst op de hygiëne en maken daarom extra veel en grondig schoon. Ook verwachten wij van onze cliënten dat zij een extra grote handdoek mee kunnen nemen.

Vanuit het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

Belangrijk voor iedereen die niet in de risicogroepen vallen en die geen klachten hebben van verkoudheid, hoesten en/of koorts, gaan alle noodzakelijke behandelingen gewoon door.

Mocht u toch de bovengenoemde klachten hebben dan vragen wij u om telefonisch contact op te nemen met de praktijk.

Wist u dat we in veel gevallen evengoed iets kunnen betekenen via een telefonisch- of videoconsult?

Lees meer

PRAKTIJKUPDATE OMTRENT COVID-19

Beste dames en heren,

Olivia Wulms Fysiotherapie blijft tot nader order open, dit is naar aanleiding van de uitspraak door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. De behandelingen gaan gewoon door voor eenieder die geen klachten heeft van verkoudheid, hoesten en/of koorts.

Wij verzoeken onze cliënten hun eigen handdoek mee te nemen en bij binnenkomst ook de handen te wassen. Onze therapeuten geven geen handen meer en letten extra op de hygiëne.

Ervaart u klachten van verkoudheid, hoesten en/of koorts of valt u binnen de risicogroep? Neem dan contact op met de praktijk om te overleggen met uw fysiotherapeut en uw afspraak te verzetten.

Zodra wij meer informatie hebben over het besluit van de overheid en het RIVM, zullen wij u hierover informeren via onze website, Facebookpagina en MijnZorg afspraken app.

Indien u vragen heeft kunt u gerust contact opnemen door te bellen naar 020 358 1614 of te mailen naar olivia.wulms@gmail.com.

Namens het team van Olivia Wulms Fysiotherapie

Lees meer

Praktijk update!


Olivia Wulms Fysiotherapie blijft gewoon open.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM, de GGD en het KNGF omtrent het coronavirus (COVID-19).
In verband met de algemene hygiëne maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geven wij geen hand meer en letten de therapeuten extra op de hygiëne. Wij verwachten dat u hetzelfde doet.
Voor iedereen die geen klachten heeft van verkoudheid, hoesten en/of koorts, gaan alle behandelingen gewoon door. Wij verwachten dat cliënten met ziekteverschijnselen of bij twijfel hiervan, contact opnemen met de praktijk om uw afspraak te verzetten.

Names het team,

Olivia, Karlijn en Anouk

Lees meer

Curilion


Vandaag waren Olivia en Karlijn samen met de dames van het IASONetwerk bij Curilion in Haarlem voor een lezing over “De Overgang”. Enorm leerzaam en interessant! Heel erg bedankt dr. Manon Kerkhof voor deze goed verzorgde en informatieve avond.

https://curilion.nl/

Lees meer