Praktijk informatie Olivia Wulms Fysiotherapie & Manuele Therapie in Badhoevedorp


Onze Praktijk

We zijn een kleinschalige multidisciplinaire praktijk in Badhoevedorp met drie ervaren therapeuten. We bieden naast algemene Fysiotherapie ook Manuele Therapie, Dry Needling, Orthopedische revalidatie, Werkplek Ergonomie en Sport- & Beweeganalyses.

Daarnaast hebben we een ruim aanbod van paramedische diensten en werken we nauw samen met partners. Door veel verschillende specialisaties kunnen we je optimaal van dienst zijn. Wij staan bekend om onze persoonlijke aandacht, professionele begeleiding en uitgebreide behandelmethoden.

Specialisaties

Mevr. Olivia Wulms: Orthopedische Manuele therapie, Dry Needling en Medical taping, schouder ( aanwezig ma 11.00 tot 20.00, di t/m do van 8.00-17.30 uur)

Mevr Anouk van Ballegooijen: Fysiotherapeut, Dry Needling, McKenzie therapie ( aanwezig vrijdag 8.00 tot 16.00 uur)

Mevr Karlijn in `t Veld: Fysiotherapeut, Dry Needling, werkplekonderzoek, Mulligan concept A en B, hoofdpijn en kaakproblematiek, Sportanalyses, Orthopedisch Manueeltherapeut ( aanwezig ma t/m do)Praktijkinformatie

Onze praktijk is gelegen in Badhoevedorp. We zijn goed bereikbaar voor iedereen in en om Badhoevedorp. We analyseren, behandelen en begeleiden je bij bewegingsproblemen. Bij ons is iedereen van harte welkom, of er nu vragen zijn over blessures, beperkingen of pijn van het lichaam en de spieren. Van jeugd tot topsporters.

Snel geholpen
Wij proberen binnen twee werkdagen een afspraak voor je in te plannen.

Korte wachttijd
Wij werken volgens planning en streven naar een maximale wachttijd van 10 minuten. Duurt het toch langer? Je kunt ons daar gerust op aanspreken.

Aanmelden
Aanmelden kan op meerdere manieren. Telefonisch of via ons inschrijfformulier op de website en per e-mail. Het is belangrijk om je klacht zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Zo kunnen we je goed inplannen bij de juiste fysiotherapeut.

Bij afwezigheid van de therapeuten kunt u altijd uw boodschap achterlaten op de voicemail. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Eerste afspraak
De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en/of onderzoek van ongeveer 30 minuten. Onze therapeut stelt samen met jou een behandelplan op en er wordt een mogelijke vervolgafspraak ingepland.

Meenemen
Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) en een eigen handdoek.

Waardevolle spullen
Probeer waardevolle spullen zoals bijv. dure sieraden thuis te laten. Wij nemen daarvoor geen verantwoording. We nemen niets in bewaring en kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, beschadiging of diefstal.

Afmelden
Tot 24 uur voor je afgesproken behandeling kun je je kosteloos afmelden. Zonder tijdig bericht brengen wij de behandeling bij je in rekening.


Tarieven

Voor fysiotherapie heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Als je met een klacht naar ons toe komt doen wij eerst een intake van ca. 30 minuten om vast te stellen wat het probleem is. Je hoort daarna direct of we je kunnen behandelen. Als we je niet kunnen helpen verwijzen we je door naar je huisarts of naar een paramedische collega.

Hier vind je onze tarieven voor de diverse behandelingen.
Wij hebben met alle ziektekostenverzekeringen contractafspraken


Vergoeding ziektekosten

Of je voor een (gedeeltelijke) vergoeding voor fysiotherapie in aanmerking komt hangt af van je ziektekostenverzekering. Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en niet uit de basis verzekering ( tenzij je onder de 18 jaar bent). Als je een chronische aandoening hebt kan het zijn dat een behandeling vergoed wordt vanuit je basisverzekering. Lees dus vooraf goed je polisvoorwaarden door of informeer eerst even met je verzekering. Als je niet verzekerd bent voor fysiotherapie dan zijn de behandelkosten voor eigen rekening. Dat geldt ook als het maximumaantal behandelingen binnen je vergoeding is bereikt. Dit jaar eerder elders door een fysiotherapeut behandeld? Meldt dit dan even bij een van onze therapeuten.

Wij hebben met alle verzekeraars een contract. Behandelingen die worden vergoed kunnen rechtstreeks bij je zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Onze therapeut controleert bij je eerste afspraak je zorgverzekering.

Kwaliteit zorg

Klachten

Het kan voorkomen dat u ontevreden bent over de behandeling of over één van onze fysiotherapeuten. Probeer dit dan eerst met hem of haar te bespreken of met iemand anders van het team. Als jullie er samen niet uit komen kun je een verdere procedure starten met een externe klachtencommissie. Neem hiervoor contact op met KNGF Ledenvoorlichting via 033-467 29 29 (ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur). Bent u niet tevreden over de geboden oplossing of over de klachtafhandeling door de Klachtenregeling? Dan kunt u terecht bij de Geschillencommissie Fysiotherapie. Deze commissie geeft een bindend advies, zowel voor de fysiotherapeut als voor u . Contactgegeven Klachtenregeling en Geschillencommissie Fysiotherapie Secretariaat Klachten en Geschillencommissie Fysiotherapie Postbus 248 3800 AE Amersfoort 033 – 467 29 00.


Privacy

Wij houden een administratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Hierop is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) van toepassing. Wij hebben daarnaast aanvullende regels opgesteld. In onze wachtkamer is meer informatie daarover te vinden.

• Volgens de wet- en regelgeving mag een fysiotherapeut zonder jouw toestemming geen gegevens uit het behandeldossier aan derden verstrekken.

• De praktijk beschikt over afgesloten behandelruimten waardoor je privacy is gewaarborgd.

• Tijdens een onderzoek of behandeling kan er gevraagd worden om je gedeeltelijk uit te kleden.